Rockfater kalandjai Fesztiválhíradók A kezdetek - Csörge tó
II. felvonás: Malomvölgy Új otthonunk: a Szalki-sziget Dressszkód
Következő generáció OFF-Rock Tanya Ikonikus pillanatok
A kamera mögött A színfalak mögött Ti küldtétek

Rockfater kalandjai

Gróf Balázs animációs reklámfilm sorozatában a Rockmaraton egyik emblematikus figurája kalandozik.

Gróf Balázs az egyik legtermékenyebb magyar képregényrajzoló, karikatúra-, animációs videoklip- és reklámfilm készítő. Olyan világhírű előadókkal dolgozott már együtt, a Testament, az Obituary, a Red Fang vagy éppen Rob Zombie. Balázs és a fesztivál operatív szervezője, Varga-Csajkás Zoltán közös szerelemgyermeke a 2012-ben indult Rockfater animációs sorozat. Rockfater hús-vér valójában mindenkinek ismerős lehet, aki legalább egyszer járt már a Rockmaraton Fesztiválon – alakja ikonikussá, egyedi szófordulatai szállóigékké váltak az évek alatt. A 17 önálló, néhol összefüggő történetet kibontó sorozat részei elsősorban reklámcéllal születettek meg kezdetben, aztán egyfajta kötelező elemmé váltak a fesztivál kommunikációjában.

Rockfater kalandjai

Fesztiválhíradók

A fesztiválos történéseket 2015 óta egy külön stáb örökíti meg mozgóképben is - mialatt mások az igazak álmát aludják, ők általában az adott napi helyzetjelentéseket vágják össze, hogy másnap reggel máris visszanézhesse ország-világ, hogy mi újság a Maratonon.
Fesztiválhíradók

A kezdetek - Csörge tó

A fesztiválnak az 1991-es indulástól kezdve egészen 2000-ig a Szekszárd melletti Csörge tó adott helyet. 
A kezdetek - Csörge tó

II. felvonás: Malomvölgy

2000-től 15 éven át Pécs mellett, Malomvölgyben gyűltek össze a rockerek, a metálosok és a punkok minden nyáron. 
II. felvonás: Malomvölgy

Új otthonunk: a Szalki-sziget

2015 óta Dunaújváros mellett, a Szalki-szigeten találta meg új otthonát a fesztivál. A kemping Magyarország talán egyik legideálisabb fesztiválhelyszíne: az árnyas fák alatt kellemes a hűsölés, ha süt a nap, a sátraknak bőven van hely és a színpadok sem zavarják Dunaűjváros lakóit. Ha szép az idő, a tóban is lehet egyet csobbanni - igazi rockparadicsom!
Új otthonunk: a Szalki-sziget

Dressszkód

A Rockmaratonhoz a kezdetek óta hozzátartozik a néha extrém kinézetű, de mindig vidám közönség - senki nem lepődik megy egy gázmaszkos vagy lófejű ember láttán, a tarajos punkokról nem is beszélve. A fesztiválon természetes dolog, hogy úgy nézel ki, ahogyan jól esik, hiszen azért jössz, hogy jól érezd magad!
Dressszkód

Következő generáció

Ahogyan a régi mondás is tartja, nem lehet elég korán kezdeni. A Rockmaraton ugyanúgy szól a hajnalig tartó őrült bulikról, mint a családias hangulatú szórakozásról - előfordul, hogy a látogatók szerelembe is esnek olykor,  aztán pedig ennek a szerelemnek a gyümölcsét is elhozzák a közösségbe. 
Következő generáció

OFF-Rock Tanya

Az OFF-Rock Tanya mindenkiről szól, aki a Rockmaratonra jön szórakozni, dolgozni vagy akár fellépni. A másnapos reggelek első kávéjáról a Menedékben, a fesztiválpoharakban készített smack levesekről, a porban legózásról, ismerkedésről és megismerésről, viking kardok csattogásáról, hideg sörről a beerpongban, még hidegebb vízről a vizespóló versenyen, a felfújható guminő megmentéséről akár napégés árán is, komoly és komolytalan játékokról, és a zárás után "még hadd maradjunk befejezni" küldetésekről. Az Offrockba 2008 óta bármikor - na jó, 10 és 10 között - be lehet térni egy jó szóra, egy játékra, egy keresett arcra , több mint 10 éve minden évben azon vannak a srácok-lányok, hogy a Rockmaraton több legyen, mint egy szokásos zenei fesztivál és mindenki még tartalmasabban szórakozhasson ez alatt az egy hét alatt.
OFF-Rock Tanya

Ikonikus pillanatok

Nehéz röviden visszaadni, milyen is a Rockmaraton hangulata annak, akki még nem járt a fesztiválon. Aki egyszer eljön, biztosan visszavágyik - ennek csak az egyik oka az, ami a színpadokon történik. 
Ikonikus pillanatok

A kamera mögött

A fesztivál hivatalos fotósa évek óta a díjnyertes fotóriporter, Máté Péter, akinek édesapja, Máté Attila a Rockmaraton egyik alapítója, évtizedekig szervezője. Peti sráckorától vett részt nyaranta a rendezvény körüli teendőkben - volt kapufőnök, pultos, sőt, az egyik évben még töki pompost is árult. Az elmúlt 6 évben abban segít, amihez a legjobban ért: megmutatni, miről is szól a Rockmaraton.
A kamera mögött

A színfalak mögött

Egy fesztiválon a háttéremberek jó esetben szinte láthatatlanok, hiszen mire megérkezel, fel van minden építve, a koncerteken élvezed a bulit, a hideg sört csak kérni kell (na jó, meg kifizetni) másnaposan pedig jól esik lezuhanyozni.  A programot viszont valaki megálmodja, leszervezi, a színpadokat összerakják, a söröket csapolják és ezek az arcok néha bizony buliznak is, hiszen számukra nem csak munka, hanem egy közös nyaralás is a Rockmaraton.
A színfalak mögött

Ti küldtétek

Szerencsések vagyunk, hiszen a Rockmaraton közönségének jelentős része évek óta visszajár a fesztiválra - születtek nálunk életre szóló barátságok, szerelmek, de vannak haverok, akik csak évente egyszer, itt találkoznak. Az emlékek mindannyiunknak fontosak - egyeseknek különösen személyesek. Ha szeretnétek megosztani a legkedvesebb emléketeket az oldalon keresztül a nagyvilággal, küldjétek el emailben a fotót  az xxx kukac rockmaraton pont hu címre  - a tárgyban tüntessétek fel: A legkedvesebb Rockmaratonos emlékem. Ha van kedvetek, néhány sorban írjátok le a kép történetét is, örülnénk neki. A beküldött képekből itt lesz látható egy válogatás és egyéb terveink is vannak velük, de mindent  majd a maga idejében...